Novosti

Otkrijte savršenu formulu!

31.7.2018

Optimalno rješenje za određivanje sadržaja vode u DMSO

Hydranal™ reagensi vodeće su industrijsko rješenje za Karl Fischer titraciju, pružajući dosljedne i tačne rezultate svaki puta. Dimetil sulfoksid (DMSO) je vrlo svestran spoj koji se koristi u farmaceutskoj industriji zbog svoje sposobnosti prijenosa API-ja kroz kožu i membrane. DMSO se također koristi kao medicinski tretman za ublažavanje simptoma i boli vezanih uz infekcije mokraćnog mjehura.

Jeste li znali da je nemoguće odrediti vodu u DMSO-u, osim ako ne koristite pravi volumen uzorka? Kroz eksperiment i pogrešku, Honeywellov tim stručnjaka odredio je optimalno rješenje za određivanje sadržaja vode u DMSO-u.

Čak i za svakodnevne supstance, kao što su antihistamini, tim je uspio nakon niza eksperimenata da dođe do zadivljujućih rezultata.

Preuzmite kompletan laboratorijski izvještaj kako biste saznali više i dopunili svoj popis za kupovinu Hydranal™ reagenasa.Uštedite vrijeme u vašem laboratoriju

Uz uspješane rezultate koji se nizaju gotovo 40 godina na tržištu, Hydranal™ reagensi vodeće su rješenje za Karl Fischer titraciju, pružajući tačne i dosljedne rezultate, čak i kod složenih tvari kao što je nafta i naftni derivati.

Zbog svoje složene kompozicije, nafta i derivati zahtijevaju drugačija otapala koja pomažu u topljivosti. Na primjer, ako tvar poput katrana nije fino dispergirana, može nastati tanki premaz na elektrodi vašeg instrumenta - a to znači probleme pri pokušaju dobivanja tačnog očitanja udjela vode.

Honeywellov tim Hydranala stručnjaka ima znanje i iskustvo kako bi Vam omogućili reproducibilne rezultate koji će uštedjeti vrijeme u laboratoriju.

Da li imate poteškoća u dobivanju potpuno otopljenog uzorka sirove nafte? Preuzmite čitavo laboratorijsko izvješće da biste saznali više i dovršili svoj popis za kupnju Hydranala.Želite proizvode naručiti preko interneta?

> posjetite market.mikro-polo.si >

Na web aplikaciji predstavljamo oko 500.000 proizvoda. Naručivanje proizvoda za Vaš laboratorij nikada nije bilo brže i jednostavnije.
Šta više za svaku kupovinu preko interneta garantujemo 3% niže cijene!
Također, sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu: podpora@mikro-polo.si.