Novosti

Pridružite nam se u proslavi 10. godišnjice i iskoristite našu specijalnu ponudu!

18.6.2018

10 godina sa vama u Bosni i Hercegovini


2008 – U martu smo otvorili naše predstavništvo u Bosni i Hercegovini sa vizijom, da postanemo jedna od vodećih kompanija u prodaji laboratorijskih hemikalija, pribora i opreme. U nas su imali povjerenje i naši dobavljači, sa kojima smo u to vrijeme već 18 godina uspješno sarađivali na teritoriji Slovenije. Tako smo postali ekskluzivni zastupnik za kompaniju Sigma-Aldrich i većinu naših ostalih dobavljača. Saradnju smo počeli sa kompanijom Tuzlafarm, koja je bila naš partner za skladištenje i logistiku. Poslije 6 mjeseci smo zbog različitih pogleda na poslovanje promijenili partnera i potpisali ugovor za Sarajevolijekom.

2008-2010 – Uspješno smo počeli osvajati tržište i našim kupcima ponudili vrlo širok asortiman proizvoda uz vrlo jaku stručnu podršku, koju smo obezbijedili sa dobrom prodajnom ekipom i redovnim obukama kod naših dobavljača u inostranstvu.

2011 – Naša želja je bila da imamo kontrolu u kompletnom procesu prodaje i tako omogućimo našim kupcima vrlo kvalitetnu uslugu. Zbog toga smo zatvorili predstavništvo i osnovali kompaniju Mikro+Polo, d.o.o. Obezbijedili smo skladište u Sarajevu i preuzeli kontrolu nad kompletnom logistikom. Zakoračili smo samostalno na put koji nam je u narednim godinama omogućio brz rast.

2012 – Laboratorije u BiH smo počeli opremati sa laboratorijskim namještajem vlastite proizvodnje, kojeg danas prodajemo po cijelom svijetu pod imenom Lab Interior. 

2013 – Osim prodaje laboratorijskih hemikalija koji su do 2013. predstavljale većinu naše prodaje, uspješno smo proširili prodaju i na laboratorijske aparate i prvi put smo napravili godišnji promet preko milion KM.

2014 – Dobili smo certifikat ISO 9001.

2015 – Sa 7 uposlenika utvrdili smo poziciju najvećeg dobavljača laboratorijskih hemikalija u BiH.

2016 – Poslije globalne promjene u vlastništvu Sigma-Aldrich postali smo zastupnici za Honeywell, Sigma-Aldrich i Merck. Od tada Vam nudimo još veći izbor laboratorijskih hemikalija. 

2017 – Registrovali smo se za prodaju medicinskih sredstava i postali ekskluzivni distributer za Qiagen. Otkrili smo novu sferu poslovanja i počeli sa prodajom dijagnostičkih medicinskih sredstava u zdravstvenim ustanovama, kao i specifičnih proizvoda za naučno-istraživački rad.


Iskoristite našu specijalnu ponudu!


Povodom 10 godina postojanja Mikro+Polo d.o.o. na tržištu BiH pripremili smo specijalnu ponudu proizvoda naših top dobavljača, koje ćemo u toku akcije nuditi po nižim cijenama.

Ponudu možete pogledati OVDJE.


Želite proizvode naručiti preko interneta?

> posjetite market.mikro-polo.si >

Na web aplikaciji predstavljamo oko 500.000 proizvoda. Naručivanje proizvoda za Vaš laboratorij nikada nije bilo brže i jednostavnije.
Šta više za svaku kupovinu preko interneta garantujemo 3% niže cijene!
Također, sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu: podpora@mikro-polo.si.