Društvena odgovornost

Akcija sadnje vlastitih stabala

03.11.2011.

U duhu mota "ured bez papira", napravili smo korak dalje. Izračunali smo da smo u svim godinama postojanja u našem poslu potrošili prosječno 3.2 tone papira godišnje, što je isto kao da je u jednoj godini srušeno 55 stabala – u 22 godine smo srušili nevjerojatnih 1.210 stabala!

To je razlog zašto smo u 2011. godini odlučili da umjesto kupovine božićnih poklona tu sumu novca iskoristimo za sadnju 10 stabala u Mariboru i na taj način doprinesemo ozelenjavanje grada, dok preostalih 1.200 sadnica distribuiramo poslovnim partnerima i na taj način pružamo mogućnost sadnje drveća za ozelenjavanje okoliša.

Svako bi u svom životu trebao zasaditi najmanje jedno stablo i na taj način doprinijeti čistijem vazduhu i njegovom obogaćivanju kisikom.

 

Želite proizvode naručiti preko interneta?

> posjetite market.mikro-polo.si >

Na web aplikaciji predstavljamo oko 500.000 proizvoda. Naručivanje proizvoda za Vaš laboratorij nikada nije bilo brže i jednostavnije.
Šta više za svaku kupovinu preko interneta garantujemo 3% niže cijene!
Također, sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu: podpora@mikro-polo.si.