Društvena odgovornost

Koraci za Urbana

14.01.2022.

Dvoipolgodišnji Urban ima vrlo rijedak defekt gena CTNNB1 koji mu je prijetio da nikada neće govoriti, a kamoli živjeti samostalno. S devet mjeseci bio je najmlađe dijete na svijetu s ovom dijagnozom. Zahvaljujući njegovom neurologu na brzo uspostavljenoj dijagnozi,  povećane su  šanse da će Urban jednog dana biti zdrav dječak.

Njegova majka Špela bila je spremna okrenuti  svaki kamen, preći težak  put da mu pomogne, a s njim i drugu djecu s ovom genetskom manom. Udružila se sa naučnicima širom  svijeta koji bi mogli razviti gensku terapiju za takvu djecu. Ona i suprug Sam osnovali su udrugu i uložili sve što su mogli u  istraživanja, a potom su zamolili javnost za pomoć oko projekta Steps for Urban.

Špelini i Samini  napori već su urodili plodom. Kolege u Australiji uveli su zamjenski gen u Urbanove ćelije i učinili da terapija za sada djeluje, te  ova porodica živi u nadi da će jednog dana možda moći živjeti kao normalna porodica. Ako sve bude u redu, Urban bi lijek mogao dobiti za godinu i pol. Međutim, za to su potrebna dodatna sredstva.

Udružili su se i slovenski stručnjaci - pomažu naučnici Pedijatrijske klinike UKC Ljubljana i Hemijskog instituta Ljubljana.

U Mikro+Polu vjerujemo u nauku. U svakodnevnom smo radu u stalnom kontaktu s brojnim slovenskim naučnicima, te smo odlučili podržati i ovaj projekt.

Također smo pozvali naše kupce i naše uposlanike da sudjeluju. Vjerujemo da ćemo zajedno uspjeti. I vi možete učastvovati. Kampanja prikupljanja sredstava i dalje je otvorena Na GoFundMe platformi. Donirajte najbolje što možete. Tako ćemo i mi.

Jer nam je stalo.

Želite proizvode naručiti preko interneta?

> posjetite market.mikro-polo.si >

Na web aplikaciji predstavljamo oko 500.000 proizvoda. Naručivanje proizvoda za Vaš laboratorij nikada nije bilo brže i jednostavnije.
Šta više za svaku kupovinu preko interneta garantujemo 3% niže cijene!
Također, sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu: podpora@mikro-polo.si.