Certifikati i priznanja

Certifikat kvaliteta

Certifikat kvaliteta ISO 9001 je međunarodni standard, koji promovira shvatanje procesa razvoja, primjene i učinkovitosti sistema upravljanja kvalitetom, kako bi se zadovoljile potrebe kupaca i samim tim povećalo njihovo zadovoljstvo. Certifikat kvaliteta dobili smo 1999. godine.
> prenesite na svoj računar

Sistem upravljanja zaštitom životne sredine

Certifikat ISO 14001:2015 potvrđuje usklađenost sa ekološkim standardima, ekološku odgovornost, efikasnije korištenje resursa i smanjenje otpada. Također daje veliki doprinos sticanju konkurentske prednosti i povjerenja poslovnih partnera.

Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu

Certifikat ISO 45001:2018 potvrđuje upravljanje sigurnosnim rizicima, unapređenje sigurnosne kulture i povećanje operativne efikasnosti, povećanje kontrole nad opasnostima i smanjenje rizika, poboljšanje imidža u javnosti u odnosu na sigurnost i zdravlje na radu, smanjenje premija osiguranja i uključivanje u strategiju održivog razvoja i pokazana posvećenost zaštiti zaposlenih, imovine i kompanije.

Platinasti bonitetni rejting

Platinski bonitetni rejting je ocjena kojom agencije za bonitetni rejting ocjenjuju kreditnu sposobnost kompanije tokm dužeg vremenskog razdoblja na temelju različitih kriterija. Kompanija koja pokazuje platinastu izvrsnost najpouzdaniji je, najvjerodostojniji i niskorizični poslovni subjekt za rad sa svim poslovnim partnerima. Platinastu ocjenu izvrsnosti nose isključivo kompanije koje tri godine zaredom imaju najvišu ocjenu izvrsnosti Zlatni AAA.

Porodično odgovorno preduzeće

Za dobijanje certifikata bilo je potrebno usvojiti najmanje tri parametra kako uskladiti obiteljski i profesionalni život. Jer želimo te mjere koliko god je moguće provesti u praksi, odlučili smo usvojiti dodatnih osamnaest kriterija. Među njima najvažniji su bonus sati za djecu, fleksibilna pauza, dan otvorenih vrata i djeca u kompaniji. Ubrajamo se u prvih 18 kompanija u Sloveniji, koje su 2010. godine dobili puni certifikat porodično odgovornog preduzeća.

Akreditacijski certifikat prema ISO/IEC 17025:2017

Certifikat potvrđuje konzistentnost našeg kalibracijskog laboratorija sa zahtjevima standarda kvaliteta SIST EN ISO/IEC 17025:2017.

Certifikat o financijskoj sigurnosti

Nositelj certifikata o financijskoj sigurnosti gospodarski je subjekt čije poslovanje i financijsko stanje, prema stručnim kriterijima za dodjelu certifikata, ukazuju na njegovu natprosječnu uspješnost i financijsku pouzdanost kako u slovenskom gospodarstvu, tako i u inostranstvu. Nositelji Potvrde o financijskoj sigurnosti rangirani su među 7,32% financijski najpouzdanijih gospodarskih subjekata u Sloveniji.

Evropski standard EN 14727

Certifikat potvrđuje, da laboratorijski namještaj Lab Interior ima odgovarajuću kvalitetu i pouzdanost, i dokazuje da su naši proizvodi u potpunosti u skladu sa strogim zahtjevima u EU.

Evropski standard EN 13150

Certifikat potvrđuje, da radne ploče za laboratorije Lab Interior imaju odgovarajuću kvalitetu i pouzdanost, i dokazuje da su naši proizvodi u potpunosti u skladu sa strogim zahtjevima u EU.

Evropski standard EN 14175

Certifikat potvrđuje, da digestori Lab Interior imaju odgovarajuću kvalitetu i pouzdanost, i dokazuje da su naši proizvodi u potpunosti u skladu sa strogim zahtjevima u EU.

Certifikat LGBT friendly

Ovim certifikatom smo se obavezali boljem razumijevanju temeljnih ljudskih prava LGBT osoba, inkluzivnom okruženju za LGBT uposlenika, podizanju svijesti uposlenika o pružanju ponuda i usluga za LGBT korisnike te povećanju osjetljivosti u otkrivanju kršenja prava LGBT osoba u radnom i korisničkom okruženju.

Povelja o različitosti

Potpisivanjem ovog dokumenta obavezujemo se razvijati organizacijsku kulturu koja se zasniva na jednakim mogućnostima, međusobnom poštovanju, prihvatanju i uključivanju drugačijih zaposlenika; stvaranje raznolikog i inkluzivnog radnog okruženja; poštivanje i širenje načela različitosti na svim razinama organizacije: predanost i odgovornost, komunikacija (unutrašnja/ vanjska), uzor / primjer: prepoznavanje različitih kupaca; formulisanje politike različitosti širenje i informisanje o našoj opredjeljenosti za Povelju i rezultata politike raznolikosti prema svima.

Europska poslovna nagrada - Razvijanje radnog okruženja i zaposlenika

Među 150 000 kompanija iz 33 zemlje, naša kompanija je postala europski pobjednik prestižnog poslovnog takmičenja u kategoriji Workplace & People Development. U Mikro + Polo kompaniji  smo inovativnim i hrabrim pristupima zaposlenicima, dokazali da radno okruženje može biti ugodno i opušteno te da su to faktori koji pozitivno utiču na poslovanje kompanije. Ovo evropsko priznanje je potvrda  da je prepoznata i naša dobra praksa na nivou EU.
Prije toga,  postali smo  nacionalni pobjednici u ovoj kategoriji.

Starijim prijateljska/prijatna kompanija

Nagrade su prvi put uručene kao dio ASI projekta – seniori;  tokom godina oni teže ka izboru za nagrađivanjem  posebnih projekata. Naša kompanija pobijedila je u kategoriji srednje velikih.

Priznanje "Kompanija podravske regije" izabrano od strane čitalaca novina Večer.

Čitatelji također glasaju o izboru najboljih podravskih kompanija i zaposlenika, u organizaciji novina Večer. Izabrali su našu kompaniju  kao najbolju za 2016. godinu.

Priznanje “Kompanija podravske regije” u kategoriji najbolji poslodavac

U sklopu izbora najboljih kompanija i najboljih poslodavaca u podravskoj regiji, u organizaciji časopisa Večer, dobili smo titulu “Najbolji poslodavac podravske regije” za 2019. godinu za šta nas je odabralo stručno povjerenstvo.

Priznanje TRACE

Organizacija TRACE, okuplja kompanije koje u svom poslovanju imaju visoku kulturu i poslovnu etiku.

Društveno odgovorni poslodavac

Krovni pristupni certifikat Društveno odgovorni poslodavac temelji se na smjernicama međunarodnog standarda za društvenu odgovornost ISO 26000, čija je svrha i cilj unapređenje društveno odgovornog upravljanja u organizacijama i kompanijama u Sloveniji u odnosu na zaposlene.

Želite proizvode naručiti preko interneta?

> posjetite market.mikro-polo.si >

Na web aplikaciji predstavljamo oko 500.000 proizvoda. Naručivanje proizvoda za Vaš laboratorij nikada nije bilo brže i jednostavnije.
Šta više za svaku kupovinu preko interneta garantujemo 3% niže cijene!
Također, sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu: podpora@mikro-polo.si.