Maskota Miško Polo

Kako bi naša kompanija bila još prepoznatljivija, napravila je maskotu »Miško Polo«. Maskota simbolizira laboratorijskog miša, koji predstavlja energiju, ljubav i strast za laboratorijskim okruženjem.

Maskotu je dizajnirao diplomant na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna, Aleksander Andželović, a oživljena je u kompaniji Tim-Art. Ime maskote odabrano je na natječaju na našoj Facebook stranici. Od više od 50 prijedloga, izabrali smo ime »Miško Polo« koji je povezan s imenom naše kompanije.

Maskota je učinkovit, lijep, simpatičan i i nenametljiv način promovisanja, daje kompaniji prepoznatljiv karakter, marketinške kampanje su lakše, zabavnije i učinkovitije. Maskotin cilj je da se brine za promociju hemije kao zabavne nauke, a posebno kod djece i mladih, na društvenim mrežama, web stranici i raznim stručnim i opštim manifestacijama. Sa maskotom su mladi dobili nešto s čime će se lakše sprijateljiti sa hemijom i smanjiti mogućnost stvaranja otpora prema nauci.

Zašto laboratorijski miš? Laboratorijski miševi često se koriste u specijaliziranim studijama u laboratorijskim istraživanjima. Iako neki ne odobravaju ovu praksu, jer je okrutno i protivno društvenim normama morate znati da je ova vrsta istraživanja presudna za napredak u nauci, posebno u medicini. U Sloveniji, takva vrsta istraživanja provodi se u skladu s nacionalnim i europskim zakonodavstvom koje štiti eksperimentalne životinje sa nizom odredbi i propisuje uslove pod kojima se pokusi na životinjama provode.


Idejno rješenje maskote na papiru ...

... koja je na naše veselje oživjela.

Želite proizvode naručiti preko interneta?

> posjetite market.mikro-polo.si >

Na web aplikaciji predstavljamo oko 500.000 proizvoda. Naručivanje proizvoda za Vaš laboratorij nikada nije bilo brže i jednostavnije.
Šta više za svaku kupovinu preko interneta garantujemo 3% niže cijene!
Također, sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu: podpora@mikro-polo.si.