Novosti

Radionica u Sarajevu

11.04.2022.

Nakon skoro dvije godine pauze zbog epidemije korona virusa, opet smo počeli sa normalnim životom. Kupci iz cijele BiH željni druženja i novih saznanja odazvali su se u velikom broju našoj radionici.

22. i 23. marta 2022. godine Mikro+Polo d.o.o. Sarajevo sa kolegama iz Maribora je organizirao radionicu/seminar za kupce sa teritorije BiH. Radionica je organizirana u suradnji sa privatnim fakultetom Sarajevo School of Science and Technology.

Na dvodnevnoj radionici obrađene su mnoge teme za široki spektar kupaca. Program smo podjelili na dva dana i predstavili neke od dobavljača sa kojima surađujemo:

Prečišćavanje i analiza vode
Predavači: Andrej Mihevc, Zoran Kodba, Ivana Klarić Došlić
  • Profesionalne perilice laboratorijskog posuđa - Miele/Steelco
  • Proizvodnja čiste i ultračiste vode - Stakpure
  • Hemijska analiza vode - Macherey Nagel i WTW
  • Predstavljanje hemikalija – Pregl Chemicals
  • Vježbe na demo aparatima: Hemijska analiza vode - Macherey Nagel, Spektrofotometar, multimetar za pH/mV parametre

Priprema uzoraka i elementarna analiza
Predavači: Maja Brezner, Zerina Bešić, Tjan Smrečnik, Ivana Klarić Došlić
  • Priprema uzoraka za elementarnu analizu: miješalice, shakeri, vortexi, vlagomjeri – Velp Scientifica, Thermo Fisher Scientific, Kern, Heidolph
  • Inkubiranje, sušenje, žarenje – World Binder i Hobersal
  • Elementarna analiza: AAS, ICP, hromatografija, specifična površina materijala BET analize – Analytik Jena, YoungIn Chromass, Restek
  • Analiza masti i proteina (Kjeldahl/Soxleth metode) – Velp Scientifica
  • Predstavljanje hemikalija – Pregl Chemicals

Prisustvovalo je oko 60 učesnika iz različitih grana privrede i nauke: teška industrija, fakulteti, Zavodi za javna zdravstva, javna preduzeća za analizu voda, farmaceutske kompanije, privatne akreditirane laboratorije za analizu voda, apoteke, proizvođači voda i sokova i mnogi drugi. Kupci su imali priliku da uživo vide principe rada na aparatima Macherey Nagel VIS II spektrofotometru i termobloku, kao i na WTW-om multimetru.

Predavanja su bila aktivna i bilo je dosta pitanja za predavače, najviše u vrijeme pauze. Svi učesnici su dobili certifikate o pohađanju seminara.


Želite proizvode naručiti preko interneta?

> posjetite market.mikro-polo.si >

Na web aplikaciji predstavljamo oko 500.000 proizvoda. Naručivanje proizvoda za Vaš laboratorij nikada nije bilo brže i jednostavnije.
Šta više za svaku kupovinu preko interneta garantujemo 3% niže cijene!
Također, sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na e-mail adresu: podpora@mikro-polo.si.